Jag har använt det billiga akrylgarnet som man kan köpa på www.vartoftagarn.se i storförpackning. Minns inte vad det heter. Virknål 5. Det gick åt ca 1 1/2 nystan på 50g. Mitt garn var nog lite tunnare så jag gjorde ytterligare ett varv med ökningar än vad som var angivet i mönstret och avslutade med 7 varv halvstolpar och ett snäckskalsvarv istället för den ribbade kanten. Den var verkligen snabbvirkad. Klar på två kvällars virktid!
 
Jag gjorde mössan till mig själv men dottern är sötare så hon får vara modell ;-) Jag ville ha en enkel men ändå fin mössa och jag tyckte att den här blev perfekt! 
 
 
 
För tillfället har jag stoppat undan virknålen och istället tagit fram stickorna och en flätsticka... Det var länge sedan jag stickade något, och jag har aldrig givit mig in på att sticka nåt sånt här mönstrat förut, men dotra har önskat sig en slipover och vad gör man inte ???. Mönstret har suttit i min pysselpärm lääänge. Hoppas att det blir nåt av det hela. 


Och annat gotter till min systers barn i julklapp. Nu är klappen öppnad och jag kan lägga ut bilderna. Allt är virkat i 100% bomull, lite blandat soft cotton och 8/4 från järbo. Tårtbiten och de gröna bakelserna kommer från boken cälkommen till virkligheten, de andra är virkade på fri hand, men med inspiration från bilder på google.