Här kommer mitt bidrag till årets julvirkning. Har ju lovat att skriva ner hur jag gjort mina kalenderpåsar. Jag började faktiskt virka påsarna strax innan förra julen, men blev inte färdig i tid. Då fick de ligga i en luffarslöjd-skål och dottern fick välja en påse varje dag, sedan fick jag fylla på påsarna eftersom. I år hoppas jag på att få alla färdiga. 4 kvar att virka. En tanke är en stor tavelram, målad lite shabby chic med hönsnät och små klädnypor med siffror... Vi får se hur det blir tillsist. Dessutom börjar ju lilleman bli så stor att han förstår att bli avundsjuk, så kanske är det bara att börja på att virka 24 till.
 
Dessa påsar är virkade i bomullsgarn 8/4 med virknål 2,0. Vit bottenfärg, tre ränder i rött och två ränder i gammelrosa och kant i rött.
 
Lägg upp 56 luftmaskor (lm) med vitt och slut till en ring med 1 smygmaska (sm)
 
* Virka 3lm, sedan stolpar (st) varvet ut. = 56 st. Avsluta med en sm i 3:e lm, men byt då till rött och dra igenom röd tråd.
 
* Virka 2lm och sedan halvstolpar (hst) i rött varvet ut, avsluta med en sm i 2:a lm. Byt då tillbaka till vitt.
 
* Virka på samma vis ett varv st i vitt
 
* Byt till gammelrosa, virka 1lm, 1fast maska(fm) i samma maska, sedan fm varvet ut
 
* 1 varv st i vitt
 
* 1v hst i rött
 
* 1 v st i vitt
 
* 1v fm i gammelrosa
 
*1v st i vitt
 
*1 v hst i rött
 
* 6 varv st i vitt
 
* Hålvarv: 3lm, 2st, 1lm, hoppa över 1m, 3st i följande 3 m, 1lm, hoppa över 1m osv...
 
*4 vavr st i vitt
 
* 1 v fm i rött
 
* Snäckskal: 1lm, 1fm, hoppa över 1m, 6 st i nästa m, hoppa över 1m, 1fm i nästa m, hoppa över 1m, 6st i nästa m, hoppa över 1m, 1fm i n ästa osv...
 
Vänd påsen ut och in, fäst alla trådar och virka ihop botten med fasta maskor från avigsidan. Trä ett band från framsidan. Jag har använt ett rosa organsaband.
 
Inte så svårt, men man tröttnar ju lätt på vägen! 
 
Lycka till!!!
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej