Mixtrar med en ny babymobil... Här kommer en smygtitt, men jag är inte riktigt nöjd än... Hängt stjärnorna lite provisoriskt. Kommer nog att bli några fler virkade kulor och så kortar jag nog ner trädgrenen lite och borrar hål så snörena med stjärnor kan träs igenom. Kommer att lotta ut den på mitt instagramkonto när den blir färdig!

Garn: nova från järbo garn är det garn jag använt till dessa, men det är valfritt. För tjockare garn, en större stjärna och tvärtom. Virknål nr 2.
 
 
Stjärnan virkas först som en cirkel och därefter virkas uddarna var och en för sig. Det virkas två likadana stjärnor som därefter virkas ihop med fasta maskor.
 
Mittcirkel
 
(tips, för att få en rund cirkel så förskjut ökningarna lite, så inte alla ökningar hamnar över varandra, annars kan resultatet bli lite kantigt)
 
Virka 2lm
 
Virka 6fm i den 2:a lm från nålen
 
Virka 2fm i varje m varvet ut = 12m
 
Virka 1fm, 2fm i samma m osv varvet ut = 18m
 
Virka 2fm, 2fm i samma m varvet ut = 24m
 
Virka 3fm, 2fm i samma m varvet ut = 30m
 
Virka 4fm, 2 fm i samma m varvet ut = 36m
 
Virka 5fm, 2fm i samma m varvet ut = 42m
 
Virka 4fm, 2fm i samma m varvet ut = 50m
 
Klipp av garnet och fäst trådarna.
 
Spetsar
 
Börja någonstans med nytt garn på cirkeln
 
Virka 10 fm, vänd
 
1lm, 10 fm, vänd
 
1lm, hoppa över 1:a m och virka 7fm, därefter 2 fm m tillsammans =8 fm
 
1lm, 8fm
 
1lm, hoppa över 1:a m, virka 5fm, sedan 2fm tillsammans = 6fm
 
1lm, 6fm
 
1lm, hoppa över 1:a m, virka 3 fm och därefter 2 fm tillsammans = 4fm
 
1lm, 4fm
 
1lm, hoppa över 1:a m, virka 1fm och sedan 2fm tillsammans, = 2fm
 
2lm, 2fm
 
1lm, 2fm tillsammans
 
Det virkas totalt 5 uddar. Det blir en hel del trådar att fästa 😉
 
När du virkat två stjärnor virkar du samman dem med avigsidorna mot varandra med fasta maskor längs sidorna. Jag brukar börja på toppen av en spets. (På varje spets virkar jag två fm för att jörnet inte ska bli så stramt) .Använd samma färg på tråden som du använde till stjärnan. Glöm inte att fylla stjärnan innan hålet blir för litet!
 
Byt därefter till en avvikande färg och virka ett varv fm. två fm på varje spets och i varje inåtgående hörn virkas 3 fm tillsammans för att det inte ska se för tjockt och knöligt ut.
 
Trådarna på spetsen brukar jag fästa träkulor på och kanske virka en liten kula i önskad storlek och fylla med vadd... Tänk bara på att fästa ordentligt och gärna med en stabilare tråd om stjärnan ska bli till en bebis!!! Livrädd för att någon kula ska lossna och sätta sig i halsen på någon!!! Har provryckt lite i novagarnet och det är inte så svårt att rycka av den tråden, så till en bebis skulle jag nästan helst hoppa över kulorna. Om det inte bara ska vara dekoration eller "att titta på mobil"...
 
Nu har jag skrivit ner detta mönster direkt ur tanken, så hojta till om något blev fel! Vet att många sitter och väntar på mönstret, så jag publicerar detta, men går in och rättar till och förtydligar om nåt blev konstigt!
 
Lycka till!!
 
För inspiration kika gärna in på @virrkpannan på instagram. uppdateras lite oftare än bloggen.
har barnen här hemma haft och naturligtvis passade de på när maken var bortrest. Så vi har sprungit fram och tillbaka mellan soffan och toan och mamman har inte sovit så mycket alls. Men var tvungen att ha något enkelt att pyssla med när lugnet äntligen började sänka sig över huset och barnen mest sov. Virkning är min terapi och avslappningsmetod! Denna annanassjal är virkad i rustas budgerakrylgarn Helene, marinblått, och virknål nr 7. Går supersnabbt att göra och det är bara att virka på... behöver inte hålla på att räkna maskor och fästa och vända och vrida....
 
Mönstret finns på engelska HÄR