För mig har detta året varit väldigt händelserikt! Självkart har jag hunnit med en hel del virkning och mer virkning kommer det att bli.  Jag har dock bestämt att kommande året fokusera på mönsterskapande. Beställningsvirkning tär för mycket på lederna,  särskilt när det gäller ugglor som virkas hårt med tunn virknål. Så är det också det där med tidspressen.


Detta betyder att det framöver kommer att komma fler mönster på bloggen! Jag är jättetacksam för alla kommentarer jag får på mina mönster och jag försöker göra ändringar och förtydliga när det behövs! 
Fortsätt gärna att kommentera så jag kan utveckla mina mönster.  Jag tar också gärna emot föslag, är det något ni skulle vilja virka men saknar mönster till? Vill man helst virka vantar? Sjalar? Sockor? Figurer och leksaker? Filtar? Mandalas? Inredningsdetaljer? Eller annat? Tänkte också försöka mig på lite enklare stickmönster nu nör jag så smått börjar få kläm på det med.

Gott nytt virkår önskar jag alla trogna läsare (och nya med förstås).

Avslutar med bilder på det här årets favoriter... 

Jobbar just nu på detta mönster...  Kommer snart! Jag har använt ett fantastiskt mysigt sockgarn från www.limmo-design.se. 100g räcker till ett par strumpor. 

Stl. vuxen-one size. Passar särkert större barn också. Min dotter som fick stå modell är 12 år och sjalen passar lika bra till henne som till mig. Vill man göra den mindre så minska ett par cm på resåren till luvan och gör därefter några mask-grupper färre på luvan. Gör ev själva sjalen lite kortare.

Denna smarta sjal har funnits länge som bild i huvudet, men jag har haft så mycket annat att stå i och inte kommit till skott.  Nu när jag hade slut på julklappsideer kom jag att tänka på det igen.  En mössa och sjal i ett men som inte klappar ihop frisyren totalt! 

 
 
Jag har använt garnet lady glitter från järbo garn, men du kan även använda andra medeltjocka garnsorter. Titta på banderollen så att garnet är så nära 120 meter/50g som möjligt. Exempelvis järbo Fuga som är ett annat garn jag använder mycket. Det går åt ca 5 nystan.
 
Du behöver två virknålar, nr 5 till resåren på luvan och nr 6 till resten av sjalen. 
 
LUVA:
 
Virka 11 lm med virknål nr 5. 
Börja i den 2:a m från nålen och virka 10fm. Vänd med 1lm.
Virka 10fm endast genom den bakre maskbågen,  vänd med 1lm.
Fortsätt på detta vis att virka fram och tillbaka endast genom den bakre maskbågen tills du fått en resårremsa som är ca 59 cm lång.
 
Nu fortsätter du att virka längs långsidan av resår-remsan, men byt till virknål nr 6.
 
Virka 1lm, 1fm i början av remsan,  2st i samma maska som den första fm,  hoppa över motsvarande längd som ca 2maskor och virka 1fm och 2st i samma maska.  Det ska bli 27 sådana mask-grupper längs remsan. 
 
1 lm, vänd arbetet. Virka 1fm i fm under plus 2 st i samma fm, virka sedan 1 fm i nästa fm från varvet under, 2 st i samma maska... osv varvet ut.
 
Fortsätt att virka på detta vis tills du har virkat 24 varv.
 
Vik och sy ihop luvan från avigsidan mitt bak.
 
HALSDUK:
 
Virka 19 lm med virknål nr 6.
Virka 1 fm+2 st i den 2:a lm från nålen, hoppa över 2lm, virka 1 fm+2 st i nästa m...osv varvet ut. Det blir totalt 6 mask-grupper. Fortsätt att virka fram och tillbaka tills du nått önskad längd. Jag virkade 78 varv.
 
Sy ihop ändarna från avigsidan. Vik den sedan på mitten och sy på luvan mitt bak från avigsidan.
 
 
 
 
 
Svårare än så var det inte! Ställ gärna frågor om något är oklart!