Såg de här underbara glasunderläggen i en virkgrupp jag är med i på facebook. Var bara tvungen att testa, fast i lite mindre skrälliga färger. Blått och vitt passar ju fint till våra finglas :-) 
HÄR finns länk till mönstret och bloggen virknålen & majskroken
.
 
 
 
 
 
Hösten börjar göra sig påmind med kyligare vindar och framförallt kalla fötter på morgonkvisten. Tänk att tiden går så fort. Inte känns det som så värst länge sedan som vi låg och svettades i husvagnen vid havet. Tur att vi har en höstlovsresa att se fram emot. Men tills dess behöver jag nåhot att värma upp mina iskalla tår med! Mönstret jag utgått från finns här :http://greitzan.blogspot.se/2011/04/rosa-ballerinatofflor.html?m=0  
.
 
 
 
 
De här jeansen fifflade jag till i början av sommaren. Hade ett par gamla jeans längst in i garderoben som aldrig fick komma ut i dagsljuset. Jag klippte av dem, sicksackade, sydde langettstygn runt benen och virkade i en liten spets. Vips så har de här trista garderobsjeansen blivit förvandlade till sommarfavoriter!!!
 
 
 
Det här är ett par h&m jeans i stl. 38. Antalet langettstygn ska vara delbart med 6. Jag sydde 102 stygn per ben. Jag använde ett bomullsgarn 8/4, naturvit.
 
Virkade sedan två varv runt beben med halvstolpar i langettstygnen.
 
Varv 3: 2st i vardera maska, 1lm, hoppa över en maska, osv. varvet ut.
 
Varv 4: 4lm, 1fm i förra varvets lm mellan stolparna varvet ut.
 
Varv 5: 1lm, 1fm i luftmaskbågen under, 1st, 1lm, 1st, 1lm, 1st, 1lm, 1st, 1lm, 1st i nästa lm-båge, 1fm i nästa lm-båge, osv varvet ut.