Här kommer mitt allra nyaste mönster, en fuskpolo i crocodilestich. Vet faktist inte vad det heter på svenska. Polon är virkad i två delar som sys ihop och de två delarna är virkade med olika storlek på virknålen för att få rätt känsla och proportioner.

 
Garnet jag har använt heter stonewashed XL från scheepjes och är ett blandgarn, 70% bomull och 30% akryl. Det är ett fantastiskt mjukt, skönt och gosigt garn med fin lyster och massor av fina färger. Finns att köpa fraktfritt hos www.favoritgarner.se

Garnåtgång: (exakt uppgift kommer inom kort. Uppskattar ca 3-4 nystan)

 
POLOKRAGE 
 
Virknål nr 6
 
Virka 31 lm. Börja Virka i 2:a lm från nålen och Virka 30 fm.
 
Sedan virkas alla varv enbart i den bakre maskbågen för att få ribbeffekten. 
 
Virka fm i bakre maskbågen fram och tillbaka tills du har en lång remsa som passar bra runt halsen. Virka ihop den på kortsidorna med fm. 
 
TRIANGELN
 
Virknål nr 4,5
 
Virka 5lm, slut till en ring med 1 sm.
 
Virka 3 lm, 4st om ringen, 1lm, 5 st om ringen.
 
Virka 3lm, 1st i samma maska i hörnet, 1lm, 1 st om mitten av ringen, 1lm, 2 st i den 3.e lm från föregående varv. Se bild nedan.
 
 
 
 
Virka 3lm, 4 st om stolpen under. Obs!!!  Utan att vända på arbetet!!!  Du virkar nu på detta varv från vänster till höger!!!1lm, 5st om nästa st från insidan, 1 sm i den ensamma st, 5st om nästa st, 1lm, 5 st om nästa st. Se bild nedan.
 
 
 
 
Så fortsätter man på samma vis och ökar för varje varv. 2 st i kanterna, 1 st om hålrummet i mitten, 2 st mellan, 1 st i hålrummet, 2 st i kanten...
 
 
Och virkar stolpar runt de dubbla stolparna och sm i de enkla stolparna.
 
 
Jag fortsatte öka tills jag hade 10 crocodilestiches på bredden.
 
Montering:
 
Lägg polokragen med den ihopvirkade sömmen mitt bak. Sy på triangeln med crocodilestiches mitt fram för hand. Om man vill kan man virka en till triangel och sätta bak, men jag tyckte att det blev för mycket.
 
Är något oklart så fråga gärna och säg gärna till om det smugit sig in några fel så rättar jag till det.
 
Jag håller på att provvirka mönstret nu och återkommer om exakt garnåtgång.
 
Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

Monica

07 Feb 2017 21:07

Hej! Så glad jag är att jag har hittat din blogg! Det var mönstret till den tjusiga krokodilkragen jag hittade på en bild. Gick in på din sida och jösses så mycket fint du har. Ska göra denna halskrage till min syster.

Kommentera

Publiceras ej