Har länge funderat på att virka en drömfångare. Igår kväll fick jag ett infall och satte igång. Tog en bit ståltråd och snodde ihop till en cirkel, aningen större än duken, med hjälp av en tång. limmade lite omlott med superlim. Spände fast den virkade duken med sytråd. Målade några träkulor till upphängningen och knöt fast några spetsar, bomullsband, organzaband, snören, en tråd trädd med pärlor och några virkade luftmaskkedjor nedtill vilket hjälpte till att dölja den hoptvinnade delen av cirkeln. Det går ju att ta lite vad man har... några snäckor eller fjädrar eller vad som. Mönster på virkade smådukar brukar finnas här och var, på loppisar, på pinterest, på tradera t ex. Annars kan man ofta köpa snådukar på loppis i princip gratis om man inte vill virka en egen.. 

Drömfångare användes ursprungligen av indianer i nordamerika för att fånga upp onda drömmar. De gjordes ursprungligen av ihoptvinnade videgrenar. Av en tråd gjord av senor flätades ett nät i mitten där drömmarna skulle fastna. Bredvid hålet i mitten satte man en vacker sten som skulle locka in vackra drömmar som kunde passera genom hålet.

Stenen har jag glömt... det måste jag ordna med, annars lockar vi kanske inte igenom några drömmar alls!!!4 kommentarer

Sofia Karolina Flink

13 Mar 2016 23:02

Oj så fin!

Mia Jensen

19 Jun 2017 19:39

Vart har du hittat mönstret till denna?? Ser inte att du har det på din sida nånstans!

Mia Jensen

19 Jun 2017 19:40

Vart har du hittat mönstret till denna?? Ser inte att du har det på din sida nånstans!

Anonym

19 Jun 2017 19:45

Vart har du hittat mönstret till denna?? Ser inte att du har det på din sida nånstans!

Svar: Finns inget mönster till just den duken, som det står i texten finns många mönster att googla fram på smådukar. Pinterest är en guldsida när det gäller dukmönster. Jag köper alltid dukar på loppisar då de i pfincip brukar vara gratis!
Titti Stenke

Kommentera

Publiceras ej