Jag har fått massor av förfrågningar på elefantsnuttemönstret. Nu finns det färdiga elefantsnutte-kit att köpa hos www.favoritgarner.se. Genom att köpa detta kit bidrar du även med en slant till barndiabetesfonden som ligger mig varmt om hjärtat! Lycka till med snuttefiltarna 😍

Det går även att ladda ner gratismönster på samma sida.

 

7 kommentarer

Anna

18 Nov 2016 14:01

Den är ju så söt <3 Jag valde med barndiabetesfonden :D min 14 åring har diabetes typ 1 sen 1½ år tillbaka :(

Svar: Ja det är en allvarlig , livslång sjukdom som tyvärr kommer lite i skymundan. Är bsrnsjuksköterska och har jobbat mycket med diabetes och onkologi. Barncancerfonden drar in enorma summor men barndiabetesfonden har det tuffare. Tror inte allmänheten riktigt förstår alla gånger vad det innebär att leva med diabetes!
Titti Stenke

Vera Louise Olsen

12 Jan 2017 03:36

Hei! Har vært inne på siden nå for å se etter oppskrift og garnpakke. Men får bare opp feilmeldinger uansett hva jeg trykker på i menyen. Fikk sett "Sunkissed"-teppet ditt, og lurte på hvor oppskriften ligger? Står den skal ligge på hjemmesiden til favorittgarnet, men som sagt, bare feilmeldinger.. :(

Svar: Då vet jag inte vad dom är fel. Provade nu och kom åt mönstret. Gå in på www.favoritgarner.se och välj färdiga mönsterkit i menyn så hittar du mönstret där. Jag gjorde mönstret för favoritgarner så det är de som har upphovsrätten för mönstret nu.
Titti Stenke

Catharina

17 Jan 2017 19:40

Hej, först av allt vill jag tacka för alla fina mönster :-) Håller på att virka elefantsnutten till min prinsessa nu med garn jag redan hade hemma, senare tänkte jag beställa ett kit men så länge undrar jag var du får tag på bitringarna?

Jag läste att du även hade lagt ut ett mönster för tunnare garn på dina fina ugglor; vilket garn rekommenderar du till snuttar samt andra barnsaker då man som jag vill ha ett litet tunnare garn, gärna virknål 2 för att få det tätt.

Tack på förhand och ha en fortsatt trevlig kväll :)

Svar: Hej. Bitringarna köper jag på rundis. se. Tunnare bomullsgarn innebär 8/4 eller nova eller catona eller andra. Soft cotton som jag använt tidigare är ju ett väldigt grovt garn och många försökte virka efter det ursprungliga mönstret med t ex ett 8/4 garn vilket ju inte blir så bra. Och tack. Hoppas att det går bra med elefantsnutten. Skulle vara kul att se hur den blir!
Titti Stenke

Catharina

18 Jan 2017 20:19

Tack för svar, jag visar gärna upp min elefant sen när den är klar :)

Svar: Å vad kul!!!
Titti Stenke

Sara

09 Aug 2017 10:11

Hej! Jag håller på att virka detta fina mönster nu :), men undrar hur stor skall filten bli? Har snart virkar 27 varv men det är långt ifrån en fyrkant ^^. Så misstänker att den är för bred.

Svar: Det spelar ju egentligen ingen roll tycker jag. Det kan ha med att göra att vi kanske virkar olika hårt, om du använder samma garn, sunkissed. Virka tills den är fyrkantig.
Titti Stenke

Sandra

22 Jan 2018 21:48

Hej. Sladdade in på ditt mönster inne på favoritgarner och läste att om man köper garnkitet så bidrar man med en slant till Barndiabetesfonden. Sken upp som ett ljus och blev nästan tårögd. Tänkte göra en liten present till en väninna som väntar smått nu i vår och hon själv drabbades av diabetes när hon var 16 år och tänkte att det kunde vara en fin gest och bidra till. Men scrollar ner på sidan och ser att det är tillfälligt slut :(

Svar: Hej! Vad synd. Ja jag brinner själv för barndiabetes och både elefantsnutten och den mönstrade enfärgade filten lämnar en liten del till fonden. Det är favoritgarner.se som sörjer för material, men skicka ett mail till info@favoritgarner.se, de brukar vara snabba att svara.
Titti Stenke

Linnea

10 Feb 2018 11:16

Hej.
Jag håller på att virka den här fina snutten nu men det står: (huvud) "virka 2 fm, virka 2 tsm = 12 m" men det blir 18 maskor efter att jag virkat 2 och sen 2 tsm varvet ut..

Kommentera

Publiceras ej